dinsdag 28 mei 2013

Willy Wortel!

In de winkel hangt sinds een paar weken een gebreide omslagdoek. Gebreid met dubbele draad wat een heel leuk effect geeft.


Een klant (wiens naam ze hier liever niet vermeld ziet, dus laten we haar mevrouw van der Plas noemen, dat is immers de meest voorkomende naam in Katwijk!) was ook aan deze doek begonnen maar ze bleef maar worstelen met die dubbele draden. Na iedere toer zat de boel weer flink in de knoop en moest steeds opnieuw ontward worden. Nou word je daar natuurlijk niet blij van. Haar man (meneer van der plas dus!) zat dat zo eens aan te kijken en verdween naar de schuur.
Na een hoop gerommel kwam hij terug met een oplossing voor mevrouw van der Plas. Opdat zij weer met plezier aan het breien kon slaan!


En het werkt! Twee bakjes op een roterend gedeelte zorgt er voor dat de draden niet meer in elkaar draaien. Hoe gaaf is dat!

Inmiddels is het apparaat voorzien van een motortje en middels zwakstroom draait de boel gezellig snorrend rond. De eerste omslagdoek is gebreid maar er gaat meer volgen. Mevrouw van der Plas heeft er zo'n plezier in dat ze overweegt om opdrachten aan te nemen. Ha!

3 opmerkingen:

 1. Mag ik mij opgeven ,bij mevr van der plas ,
  Of is haar wachtlijst al vol ,hi .

  Gr. Mevr van der plas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er wel heel professioneel uit.
  Ik wil me graag aanmelden bij deze mevrouw van der plas voor een mooie omslagdoek.
  Hoogachtend,
  Mevrouw Plokker - van der Plas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dames, jullie zullen geduld moeten hebben want de wachttijd is inmiddels flink opgelopen ;0)

  BeantwoordenVerwijderen