dinsdag 31 december 2013

Iedereen een fijne oudejaarsavond gewenst en een goede jaarwisseling!


maandag 30 december 2013

CAL

Op 3 januari start er een CAL (crochet along) voor een mooie gehaakte deken. Twee heel enthousiaste dames hebben dit opgezet. Het originele idee staat al een tijdje op heb web maar in het Engels. Nu hebben Jolanda en Terray samen heel veel werk gestoken in een nederlandse versie. Stel je eens voor, alles vertaald naar het nederlands, de deken gehaakt, foto's gemaakt om iedereen lekker op weg te helpen.......
Hulde, hulde, hulde aan deze twee kanjers! En ik? Ik ga ook meedoen! Natuurlijk ben ik ook nog met de primuladeken van Arne en Carlos bezig, naast heel veel andere dingen, maar dit project wil ik ook niet voorbij laten gaan. Kijk nou toch eens hoe mooi!


 En ach, iedere week een paar toertjes...................

Op dit blog kun je van alles lezen over deze CAL: http://terraysleven.blogspot.nl/search/label/Crochet%20Along%20a%20stripey%20blanket

In gedachten ben ik even de winkel doorgelopen om te kijken welke bolletjes in aanmerking zouden kunnen komen en ben op de volgende mogelijkheden gekomen:
Allereerst natuurlijk de Catania. Zoals ik het nu kan beoordelen zul je ongeveer 24 bolletjes nodig hebben.
Ook de Bravo is een geschikte optie, daarvan heb je ongeveer 22 bolletjes nodig.
Zelf heb ik voor de Cool Wool Superfein gekozen en ik schat dat je daar ongeveer 18 bollen van moet gebruiken. Tenminste, als je de afmeting zoals in het voorbeeld wilt maken. (ong. 1.30 m bij 1.90 m.)
En ik denk dat ik de volgende kleurcombinatie ga kiezen (maar dat kan nog veranderen hoor, het is nog geen vrijdag!)


Bij voldoende belangstelling kan ik een (twee?)wekelijkse bijeenkomst organiseren om met elkaar aan de slag te gaan. Over het hoe en wat en wanneer weet ik nog niet, eerst maar even kijken of er behoefte aan is. Dat hoor ik dus graag van jullie!

Oh ja, deze CAL is voor mij niet alleen een stok achter de deur om iedere week weer een paar toertjes mee te haken maar ook om mijn blog weer nieuw leven in te blazen! Doordat ik bijna iedere dag wel een kort berichtje op Facebook plaats, schiet dit er een beetje bij in. Hierdoor komt er zeker weer minstens één keer per week een berichtje op mijn blog.

Voor nu een fijne jaarwisseling allemaal.