maandag 9 januari 2012

Omslagdoek/sjaal




















Op de foto's de omslagdoek/sjaal die ik nog op de pennen had staan maar nu eindelijk af is. De sjaal is meer dan 3 meter lang en recht gebreid met een patroon van luie wijven steken.

Het patroon is van Lang Yarns en was eigenlijk beschreven in een mohair. Aangezien ik er niet zo van houd om de hele dag met een kledingborstel in de weer te zijn heb ik gekozen voor de Donegal, een prachtig tweedgaren voor naalden nr. 3. Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat. Het is natuurlijk altijd een beetje afwachten als je een ander garen gebruikt. Omdat je dit zowel als omslagdoek met een mooie speld erop kan gebruiken maar ook lekker warm om je nek kan wikkelen is 'ie dus multifunctioneel en straks ook in het voorjaar nog lekker door te dragen.

zaterdag 7 januari 2012

Kol














Het wil maar geen winter worden, hoewel het met die harde wind van de laatste dagen toch echt wel koud aanvoelt. En nu hoor ik vanavond op het weerbericht dat misschien, heel misschien volgende week de wind naar oost gaat draaien en dat het dan wel koud wordt. Tijd voor nog meer warme kollen en sjaals. Dat komt goed uit want deze kol heb ik afgelopen week gemaakt en er staat nog een sjaal/omslagdoek op de pennen die bijna af is.



De kol op de foto is op de handen gebreid. Er komen dus geen pennen aan te pas. Gemaakt van "Colore" uit de Big & Easy serie van Lana Grossa. Een heel dik garen met een prachtig kleurenverloop.


Het is een erg leuk werkje en heel snel klaar. Dat is maar goed ook want je kunt het niet makkelijk even wegleggen om iets anders te gaan doen.

woensdag 4 januari 2012

Een nieuw jaar, een nieuw home deco programma







Vandaag is er een nieuwe wand met home-deco producten in de winkel gezet. Een leuk en kleurig geheel met allemaal leuke spulletjes om je huis op te fleuren.

Nu de kerstboom en alle versierselen weer naar zolder zijn verhuisd is het altijd een beetje kaal in de kamer. Tijd voor iets nieuws dus. In de komende periode zal er regelmatig iets op het blog verschijnen, wat er zoal gemaakt kan worden met al dit leuks! Mijn handen jeuken alweer maar er moeten eerst nog wat andere projecten worden afgemaakt. Ook daarover binnenkort meer.


Dan is er ook nog een kast met nog meer lintjes en kantjes binnengekomen. Het was een beetje passen en meten en schuiven met rekken en meubelstukken maar alles heeft weer een plekje gekregen.