vrijdag 23 september 2011

Herfst



Na een "herfstige" zomer, is vandaag volgens de kalender het najaar begonnen. Als je naar buiten kijkt, of liever nog als je buiten lekker van het zonnetje geniet, zou je dat niet zeggen.
De natuur is zich al behoorlijk aan het transformeren. De stoepen liggen al weer vol met herfstbladeren en in de tuincentra liggen de sierpompoenen. Dat heeft mij geïnspireerd om wat leuken pompoenen te haken en bij wijze van herfststukje op de toonbank te zetten!
Gewoon het patroon van een speldenkussen gebruiken en met restjes oranje aan de gang!
Een hele mooie dag gewenst!

dinsdag 20 september 2011

Grannies4Somalië



Afgelopen zaterdag was het een gezellige drukte in de winkel. Er lag wat katoen op tafel en stipt om half elf meldde de eerste enthousiasteling zich om te komen haken. De hele dag zaten er mensen aan tafel om onder het genot van een kopje koffie of thee te haken voor het goede doel.



Aan het eind van de middag waren er 30 grannies gehaakt en iedereen is naar huis gegaan met het voornemen thuis nog even door te gaan.



Tot maandag 26 september kunnen ze nog worden ingeleverd zodat ik ze dinsdag naar Arnemuiden kan sturen.



Ondertussen ben ik zelf al weer met het volgende project bezig, de Culturele dag in het Katwijks Museum van zaterdag 24 september. Dit is een jaarlijks terugkerende dag waar "ambachtslieden" in allerlei disciplines aan het werk zijn. Een hele leuke en inspirerende dag. Andere jaren was ik daar al aanwezig voor Marcello"s, de hoedenwinkel uit Noordwijk maar nu mag ik daar voor m'n eigen winkel aanwezig zijn. De toegang is deze dag gratis dus neem het er van!

woensdag 7 september 2011

Allereerste bericht


Wanneer jullie dit lezen, is het gelukt om mijn eerste bericht te posten. Het kwam er maar niet van. Maar nu heb ik een stok achter de deur en wel de aktie Grannies4Somalië. Het oorspronkelijke initiatief komt vanuit Oostenrijk en is hier in Nederland opgepikt door Jeanet Jaffari van het Blij dat ik brei-blog. (www.zeelandnet.nl/weblog/data/brei/) Dit is zowieso een geweldig blog die je in je favorieten moet opslaan. Omdat ik dit initiatief van harte wil ondersteunen kun je ook in mijn winkel het patroon opvragen en de grannies inleveren. Ik zorg er dan voor dat ze in Arnemuiden bij Jeanet terecht komen.
Daarnaast wil ik op zaterdag 17 september wat katoen beschikbaar stellen om in de winkel aan de grannies te werken. Dat kan tussen half elf 's morgens en half vier 's middags. Er kunnen acht personen tegelijk aan tafel dus je bent van harte uitgenodigd om te komen haken.